GYEMSZI-IRF volt ESKI főoldal
GYENGÉNLÁTÓKNAK Gyengénlátó verzió Alapértelmezett színséma
English
Oldaltérkép

GYEMSZI Informatikai és Rendszerelemzési Főigazgatóság - GYEMSZI IRF

Táblázatok a magyar egészségügy alapvető adatairól

 

Az itt következő oldalakon olyan táblázatokat talál, amelyek az egészségügyi rendszer legalapvetőbb adatait idősorosan mutatják be. A táblázatok MS Excel formátumban készültek.
 

Népmozgalmi adatok 1950-2009. excel állomány
Összes lakosok száma, korcsoportos női, férfi és összlakosság, házasságkötés-válás, születés, abortusz, magzati- és csecsemőhalandóság adatai
 

Társadalombiztosítási járulékok 1993-2011. excel állomány
A táblázatban az egészségügyi járulékok százalékos mértéke illetve a befolyt  összegek nominális értéke szerepel, megkülönböztetve a munkavállalói és munkáltatói terheket. A fix összegű járulékok százalékos egyenértéke azt fejezi ki, hogy hány százalékos jövedelem-függő befizetés eredményezett volna azonos összegű befizetést.
 

Az egészségügyi ellátórendszer aktivitása 1994-2009. excel állomány
Orvos beteg-találkozások, ellátási esetszámok, beavatkozások száma, pontszámban, súlyszámban illetve súlyozott ápolási napban mért teljesítmények az alapellátásban, járó- és fekvőbeteg szakellátásban (aktív és krónikus). Az adatok abszolút értékben, az előző vagy kiválasztott bázisév százalékában is megtekinthetőek. A bázisév kiválasztása a megfelelő táblákon bal oldalt felül lehetséges. A megfelelő cella mellett lefelé mutató nyílra kattintva kapjuk meg a kiválasztható évek listáját. 
 

Az Egészségbiztosítási Alap bevételei 1993-2011. excel állomány

Az Egészségbiztosítási Alap kiadásai 1993-2011. excel állomány

A file megnyitása után a "Tartalomjegyzék" munkalapon található "a funkciók leírása" cella, amely fölé irányítva az egeret leírást találhatnak a táblázatok kényelmes kezelését elősegítő lehetőségekről.
Megjegyzés: A tagolás használatához szükséges az állományban lévő makrók engedélyezése. A makrók engedélyezése az Eszközök/Makró/Biztonság menüpontban szabályozható. Amennyiben nem engedélyezi a makrókat, a tagoláson kívül minden funkció változatlanul működni fog.  

Utolsó frissítés: (2011.01.10.)

 


GYEMSZI
IMEA Internetes
Magyar Egészségügyi Adattár
TEA
Tételes Egészségügyi Adattár
HealthOnline
Egészségügyi
Jogszabálykövetés
ESKI Fogalomtár
Magyar Orvosi
Bibliográfia - MOB
Dr.Info
Információs oldal a játékfüggőségről - Dr.Info
Gyógyturizmus