GYEMSZI-IRF volt ESKI főoldal
GYENGÉNLÁTÓKNAK Gyengénlátó verzió Alapértelmezett színséma
English
Oldaltérkép

GYEMSZI Informatikai és Rendszerelemzési Főigazgatóság - GYEMSZI IRF

EHR-QTN projekt  -  Tematikus hálózat az elektronikus kórlap (eKórlap) rendszerek minősítési besorolására és tanúsítására.

Száma: CIP-ICT PSP-238912, az Európai Bizottság Versenyképességi és Innovációs Keretprogramja támogatja.
Futamideje: 2009.02.01. - 2012.01.31.

I. A projektről
 1. A projekt rövid tartalma:
  Az EHR-QTN egy tematikus hálózat projekt. Ez a projekt segíti a tanúsítást nemzeti workshop-k szervezésével 27 különböző európai országban, az EuroRec funkcionális állításainak érvényesítésével, és ezek tekintélyes mennyiségű több mint 20 különböző európai nyelvre történő lefordításával és az EuroRec tanúsítási eszközök és folyamatok érvényesítésével. A projekt ideje alatt az érvényesítés és a fordítás kulcs funkciói az gyógyszerkészítmények receptjeire, a gyógyszerelés irányítására, a rekordok összességére, a rendszerek megbízhatóságára vonatkozó általános állításokra, a biztonságra és a jogosultságok kezelésére irányulnak. A workshop-k, nemzeti és nemzetközi megbeszélések valamint kongresszusok a tudás bővítését szolgálják, ebbe a tevékenységbe bevonják az összes érdekeltet és nemzetközi szakértőket.
   
 2. Az EHR-QTN projekt fő célkitűzése:
  felkészíteni az egészségügyi közösséget Európa szerte az e-Health termékek, különösen az eKórlap rendszereknek szisztematikus és összehasonlítható minőségbiztosítására és tanúsítására. Ez a tematikus hálózat a Q-REC projekt eredményeire épül. (A Q-REC projekt eredménye egy körülbelül 1500 különböző részletességű, leíró, és teljesen indexelt állításokat tartalmazó adatbázis, dokumentálva az eKórlap funkcionális, és adat követelményeit.)
   
 3. Várható eredmények:
  Az EHR-QTN projekt hatással lesz - a tanúsítás iránt megnövekedett tudatosság és annak befogadásán keresztül - az eKórlap rendszerek hatásos működésére, ami még átfogóbb és összehasonlíthatóbb rendszereket fog eredményezni, és ennek következtében az interoperabilitást jobban elősegítő rendszereket kapunk szerte az Európai Unióban. A projekt pozitívan befolyásolhatja az egészségügyi ellátások minőségét is.
   

II. A magyarra fordított állítások

Az alábbi témakörökben történtek fordítások:

Lektorálásuk után további lefordított követelmények is elérhetők lesznek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az állítások a EuroRec tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött!

III. Tanúsítás

A projekt egy tanúsítási rendszer kialakítását is célul tűzte ki. Meghatározta az 50 legfontosabb követelményt, aminek egy eKórlap rendszernek meg kell felelni.
Tovább az 50 legfontosabb követelményre (Seal Level 2)

További információért kérem, látogasson el az EHR-QTN oldalára!

Véleményét, észrevételét szívesen fogadjuk a merth.gabriella@gyemszi.hu címre.


EuroRec EHR-Q-TN


GYEMSZI
IMEA Internetes
Magyar Egészségügyi Adattár
TEA
Tételes Egészségügyi Adattár
HealthOnline
Egészségügyi
Jogszabálykövetés
ESKI Fogalomtár
Magyar Orvosi
Bibliográfia - MOB
Dr.Info
Információs oldal a játékfüggőségről - Dr.Info
Gyógyturizmus