GYEMSZI-IRF volt ESKI főoldal
GYENGÉNLÁTÓKNAK Gyengénlátó verzió Alapértelmezett színséma
English
Oldaltérkép

GYEMSZI Informatikai és Rendszerelemzési Főigazgatóság - GYEMSZI IRF

IRF Hírcsatornák:

Híreinket hírolvasó program segítségével is olvashatja, így nem kell figyelnie arra, hogy rendszeresen látogassa a honlapot, biztos lehet benne, hogy mindig jól informált marad.
A GYEMSZI - Informatikai és Rendszerelemzési Főigazgatóság  3 RSS csatornát működtet:   

 

RSS szolgáltatás

Az RSS a Really Simple Syndication (nagyon egyszerű információ-megosztás) rövidítése. Egy olyan formátum, amely lehetővé teszi, hogy egy honlap aktualitásairól, híreiről a webhely törzslátogatói minél gyorsabban értesüljenek. Számos alkalmazás áll rendelkezésre a különböző RSS szolgáltatók által publikált tartalmak olvasására, melyek segítségével rengeteg portál információit (csatornáit) olvashatjuk egyszerre.

A következő alkalmazásokat ajánljuk az RSS elérésére:

 • Böngészők (ezen böngészők képesek külön alkalmazás nélkül olvasni)
 • RSS-olvasó szoftver
 • Levelezőprogramok
 • Webalkalmazások
 •  

  Az alábbiakban a hírcsatornák (RSS) használatával kapcsolatos néhány gyakori kérdésre kaphat választ.

  Mik azok a hírcsatornák?

  A hírcsatornák - amelyek RSS-hírcsatorna, XML-hírcsatorna, hírcsatorna-tartalom vagy webhírcsatorna néven is ismertek - webhelyen közzétett, rendszeresen frissített tartalmak. Rendszerint híreket és blogokat tartalmazó webhelyek használják, de másfajta digitális tartalmak - például képek, hang- és videoanyagok - terjesztésére is alkalmazhatók. A hírcsatornák használatával hangtartalom is szolgáltatható (általában MP3 formátumban), amelyet a számítógépen vagy MP3-lejátszón hallgathat. Ezt nevezik podcasting-nak.

  Honnan tudom, hogy egy webhely hírcsatornákat kínál?

  Amikor első alkalommal keres fel egy webhelyet, az Internet Explorer hírcsatornákat keres. Ha van elérhető hírcsatorna, a Hírcsatornák gomb színe megváltozik, és egy hangjelzés hallatszik.

  Hogyan tudom megtekinteni a hírcsatornát?

  Amikor felkeres egy weblapot, a Hírcsatornák gomb színe megváltozik, ebből tudhatja, hogy van elérhető hírcsatorna. Kattintson a Hírcsatornák gombra, majd kattintson a megtekinteni kívánt hírcsatornára. A tartalom automatikus eléréséhez elő kell fizetnie a hírcsatornára.

  Miben különböznek a hírcsatornák a webhelyektől?

  A hírcsatorna ugyanazt a tartalmat hordozhatja, mint a webhely, de másképpen van formázva. Amikor a felhasználó előfizet egy hírcsatornára, az Internet Explorer automatikusan ellenőrzi a webhelyet, és letölti az új tartalmat, így Ön láthatja, milyen újdonságok vannak a legutóbbi látogatás óta.

  Hogyan érhetem el automatikusan a frissülő tartalmat?

  A webhírcsatornára való előfizetéssel automatikusan kaphatja a tartalmat. Amikor előfizet egy webhírcsatornára, beállítja azt is, hogy az Internet Explorer milyen gyakorisággal ellenőrizze a webhelyet a frissítésekért. Ha a gyakoriságot beállította, az Internet Explorer ettől kezdve automatikusan letölti a webhírcsatornák legnaprakészebb listáját. A hírcsatornára való előfizetés végrehajtását a Kapcsolódó témakörök hivatkozásra kattintva ismerheti meg.

  Az előfizetés pénzbe kerül?

  Nem, rendszerint ingyenesen elő lehet fizetni.

  Hogyan tudom megtekinteni az előfizetett hírcsatornáimat?

  A hírcsatornákat a Kedvencek Hírcsatornák gombjával tudja megjeleníteni. A hírcsatornák megtekintéséhez kattintson a Kedvencek gombra , és kattintson a Hírcsatornák gombra.

  Más programok is meg tudják jeleníteni az előfizetett hírcsatornákat?

  Igen, az Internet Explorer a közös hírcsatornalistát más programok számára is elérhetővé teszi. Így a hírcsatornákra előfizethez az Internet Explorer használatával, és azokat aztán más alkalmazásokkal, például e-mail ügyfélprogrammal olvashatja.

  Mit jelent az RSS rövidítés?

  Az RSS az angol nyelvű Really Simple Syndication ("nagyon egyszerű tartalomösszesítés") kifejezésből alkotott betűszó, a hírcsatornák létrehozásánál alkalmazott technológiára utal.

   


  GYEMSZI
  IMEA Internetes
Magyar Egészségügyi Adattár
  TEA
Tételes Egészségügyi Adattár
  HealthOnline
  Egészségügyi
Jogszabálykövetés
  ESKI Fogalomtár
  Magyar Orvosi
Bibliográfia - MOB
  Dr.Info
  Információs oldal a játékfüggőségről - Dr.Info
  Gyógyturizmus